Voor docenten

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om als docent aan de slag te gaan met La Vuelta Holanda in de Klas.

La Vuelta Holanda in de Klas is bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8, en voor vmbo-1 en -2. De 36 werkvormen zijn verdeeld over 4 thema’s (Fit voor de toekomst, Zorg voor de natuur, Iedereen doet mee, Vuelta algemeen), met verschillende moeilijkheidsgraden.

Sommige werkvormen zijn om te dóen, andere om te dénken, soms allebei. Voor alle 36 werkvormen is er een overzichtelijke docentenhandleiding. En waar nodig zijn er presentaties voor het digibord, filmpjes, en hand-outs die je kunt printen. Alle 36 docentenhandleidingen bevatten de koppeling met de kerndoelen, een suggestie voor je lesopzet, en tips & weetjes met achtergrondinformatie. Zo kun je gelijk aan de slag! Na het doen van een werkvorm kun je deze afronden door de button ‘Werkvorm afronden’ te kiezen. Je gaat dan automatisch naar je volgende lesonderdeel.

Je kunt de les over La Vuelta Holanda op twee manieren doen:

Kies je voor die laatste, dan kun je je aangemaakte les-op-maat direct gebruiken, of opslaan voor later gebruik. Dat doe je door de eerste keer je naam, school en klas in te vullen. Bij je volgende bezoek kun je met deze gegevens je les weer ophalen met hetzelfde menu en dezelfde gegevens. Dat kan via de button ‘Mijn bewaarde les’.

Heb je na het downloaden van de docentenhandleiding vragen over La Vuelta Holanda in de Klas? Mail naar educatie@lavueltaholanda.com.